top of page
1.png

"Viikko kerrallaan -sinkku on ensimmäinen maistiainen tulevasta, jossa stemmalaulut hivelevät jälleen korvia. Hyvältä tuntuu, eikä melankoliaan viehättävästi kääritty melodia voisi juuri enempää ottaa sydänalasta." – Mika Roth, Desibeli.net 10/22.

Pegasos on v. 2015 perustettu kuusihenkinen yhtye, joka rakastaa suuria melodioita ja täysin palkein laulettua stemmalaulua. Laajaa instrumenttiskaalaa hyödyntävän bändin livesoundia on luonnehdittu mm. sinfoniseksi ja Pegasosta onkin kiitetty vaikuttavista keikoistaan sekä folkpop-kappaleista, joiden vahvat tekstit tarjoavat kuulijalle elokuvallisia mielikuvia.

Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa Anna vielä aikaa (KHY Suomen musiikki) keväällä 2020: "Vaikka Anna vielä aikaa suosii melankoliaa, sen sävelet kurottavat helmeilevään ilmaisuun. Kreikkalaisen mytologian runoratsulta Pegasokselta nimensä napannut kokoonpano luovii lempeään tapaan popin sekä folkin lakeuksilla.” (Juha Seltz, Ilkka Pohjalainen).  Yhtyeeltä on ilmestynyt myös Pepe Willbergin kanssa esitetty cover-single Varovasti nyt, joka on mukana syksyllä 2022 julkaistulla Egotripillä-tribuuttilevyllä (KHY Suomen Musiikki).

 

Yhtyeen 2. albumi Ei mikään ole niin kuin eilen julkaistiin helmikuussa 2023. Levyn miksauksesta, lauluäänityksistä ja tuotannon viimeistelystä on vastannut  mm. Ylva Harun ja Younghearted-yhtyeen tuottajanakin toiminut Matias Kiiveri.

 

Pegasos

 

Tuulikki Blom – säv. san. laulu, koskettimet

Oskari Järvinen – rummut

Antti Kokkola – sähkökitara, koskettimet

Riina Riikonen – laulu, perkussiot

Riku Vartiainen – basso, koskettimet, laulu

Veikki Virkajärvi– akustinen kitara

Kuvat

Haastattelut, arviot

Levykauppa Äx

 

Yhteys

 

pegasosyhtye@gmail.com

Levy-yhtiö Suomen Musiikki

A&R Kari Hynninen

khykari@gmail.com
 

"Kahden vuoden aikana varsa on hypännyt monen esteen yli ja palkintona on toinen pitkäsoitto Ei mikään ole niin kuin eilen. - - Tuulikki Blomin ja Riina Riikosen äänet soivat edelleen upeasti yhteen sekä toistensa että soittimien kanssa." – Karoliina Kantola, Soundi 3/23.

"- - Pegasos kuulostaa Anna vielä aikaa-debyytillään valmiilta, omailmeiseltä ja ennen kaikkea itsevarmalta" – Mikko Meriläinen, Soundi 2/20.

  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube
  • Spotify
bottom of page